Lahana haşlamak için ne kadar süre bekleyeceğim konusunda kararsız kaldım. Bütün lahana için 10-15 dakika yeterli diyorlar, ama parçaladığımda 5-10 dakika yeterli olur mu? Lahananın yumuşaklığına göre süreyi ayarlamak gerektiği belirtilmiş, ama tam olarak ne kadar yumuşak olması gerektiğini kestirmek zor. Ayrıca, buharda haşlama yönteminin besin değerlerini koruyacağını duydum. Sizce en sağlıklı ve lezzetli sonucu almak için hangi yöntemi tercih etmeliyim?
Lahana haşlamak için ne kadar süre bekleyeceğim konusunda kararsız kaldım. Bütün lahana için 10-15 dakika yeterli diyorlar, ama parçaladığımda 5-10 dakika yeterli olur mu? Lahananın yumuşaklığına göre süreyi ayarlamak gerektiği belirtilmiş, ama tam olarak ne kadar yumuşak olması gerektiğini kestirmek zor. Ayrıca, buharda haşlama yönteminin besin değerlerini koruyacağını duydum. Sizce en sağlıklı ve lezzetli sonucu almak için hangi yöntemi tercih etmeliyim?
Cevap yaz