Lahana Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Lahana Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Havuç Salatası

Lahana havuç salatası, son dönemlerde yemeklerde ve ara öğünlerde sıkça tercih edilen salata çeşitlerinden biridir. Düşük kalori değeri ve yüksek besin değeri ile dikkat çeken bu salata, genç yaşlı herkesin gönül rahatlığı ile tüketebileceği bir alternatiftir. Özellikle diyet yapanların listelerinin başında yer almaktadır. Lahana havuç salatası, yoğurtlu olmasından dolayı ara öğünlerin vazgeçilmezidir.

Lahana Havuç Salatası Malzemeleri

  • 200 gram lahana
  • 150 gram havuç
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Lahana Havuç Salatası Nasıl Yapılır?

İlk olarak lahana ince ince doğranır ve karıştırma kabına alınır. Üzerine tuz eklenerek 10-15 dakika bekletilir. Ardından havuçlar yıkanır, kabukları soyulur ve rendelenir. Tuzlanmış olan lahananın suyu iyice sıkılır ve karıştırma kabına alınır. Daha sonra rendelenmiş havuç, yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuz eklenerek iyice karıştırılır. Lahana havuç salatası karıştırma işlemi bittikten sonra servis tabağına alınır ve üzeri kuru nane, pul biber veya dereotu ile süslenebilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ayşen

19 Temmuz 2024 Cuma

Lahana havuç salatasını yaparken lahananın suyunu sıkmak çok mu önemli? Sıkmazsam salatanın tadı bozulur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ayşen Hanım,

Lahananın suyunu sıkmak salatanın dokusu ve lezzeti açısından oldukça önemlidir. Lahananın suyunu sıkmazsanız, salatanız daha sulu ve belki de beklediğinizden daha yumuşak olabilir. Ayrıca, fazla suyun salatanın tadını biraz sulandırabileceğini de unutmamak gerekir. Bu nedenle, lahananın suyunu sıkmak salatanın daha diri, lezzetli ve kıvamında olmasını sağlar. Umarım bu küçük detay, salatanızın tadını daha da güzelleştirir. Afiyet olsun!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni