Kırmızı Lahana Çorbası Kırmızı lahana çorbası, özellikle çocukların da severek yiyebileceği, sebzelerin öğütülerek yapılan bir çorbadır. Besin değeri oldukça yüksek olan bu çorba, sağlık açısından da faydalıdır. Yapımı pratik ve kolaydır. Görünüş olarak iştah kabartan ve sofralarda farklı bir görsellik oluşturan bu çorba, lezzeti ile de ilgi çekmektedir. Siz de sevdiklerinize, misafirlerinize veya ailenize farklı bir çorba sunumunda bulunmak istiyorsanız, mutlaka kırmızı lahana çorbasını denemenizi tavsiye ederiz. Sizi daha fazla bekletmeden bu eşsiz ve sıra dışı çorbanın tarifini verelim. İşte kırmızı lahana çorbası tarifi. Şimdiden kolay gelsin. Kırmızı Lahana Çorbası için Gerekli Malzemeler
Kreması için
Kırmızı Lahana Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle kuru soğanı, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın. Son olarak kırmızı lahanayı da doğrayın. Sebzeleri tencereye koyarak, üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave ederek hararetli bir ateşte kaynatın. Sebzeler pişerken ayrı bir tencerede çorbanın kremasını hazırlayın. Tencereye tereyağını ekleyin ve yakmadan eritin. İçerisine unu ilave edin. Un kavrulunca içine sütü ekleyin. Tencerede hazırlanan krema kaynayınca ocağın altını kapatın. Bu arada sebzeler pişmişse suyunu süzerek sebzeleri ayrı bir kaba alın. Üzerine hazırlanan kremayı ve muskatı gezdirerek dökün. Daha sonra bu karışımı blenderdan geçirin. Daha sonra çorbayı tekrar tencereye alın ve ocağın altını tekrar açın. Çorbanın kıvamını ayarlamak için sebzeleri haşladığınız suyu kullanabilirsiniz. Sebze suyundan eklenen çorba kaynayınca ara sıra karıştırarak 15 dakika piştikten sonra ocağın altını kapatın. Pişen çorbayı artık tabaklara alarak servis yapabilirsiniz. Kırmızı lahana çorbası artık hazır. Afiyet olsun. |