Lahana Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
22 Temmuz 2024

Lahana Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Lahana Yaprağı ve Faydaları

Lahana yaprağı denilince herkesin aklına gelen ilk şey genellikle salata ve yemeklerde kullanılan besleyici bir sebze olmasıdır. Lahana, yüksek besin değeri ile bilinen bir bitkidir. Özellikle beyaz lahana yaprağı, çok sayıda sağlık yararını içinde barındırır. Bu nedenle, lahana yaprağını düzenli olarak tüketmek faydalıdır.

Lahana Yaprağının Sağlık Faydaları

Beyaz lahana yaprağı, salatalara doğranarak tüketilebileceği gibi, suyu da içilebilir. Lahananın vücutta toksinleri temizleme ve fazla yağları yakma gibi özellikleri bulunmaktadır. Zayıflamak isteyen birçok insan, lahana yaprağı sayesinde fazla kilolarından kurtulmuştur. Zayıflamak için etkili bir lahana yaprağı iksiri yapmak isterseniz, bir tencereye yarım litre su koyarak kaynatın ve üzerine 7 adet lahana yaprağı ekleyerek 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Elde edilen lahana suyunu 5 gün boyunca aç karnına sabah ve akşam olmak üzere birer su bardağı için. Bu uygulamaya 3 gün ara vererek tekrar 5 gün devam edin ve daha sonra bırakın. İçmesi biraz zor olsa da farkı sizde göreceksiniz.

Lahana Yaprağı Sarma Tarifi

Lahana yaprağı ile yapılan lahana yaprağı sarması, hem lezzetli hem de besleyici bir yemektir.

Lahana Yaprağı Sarması İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir adet orta boy lahana
  • 300 gr az yağlı dana kıyma
  • 2 adet büyük boy kuru soğan
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Kuru nane
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Sumak
  • Tuz

Lahana Yaprağı Sarması Nasıl Yapılır?

Lahanaları kırmadan ayırın, yıkayın ve kaynar tuzlu suyun içinde yaklaşık 4 dakika pişirin, ardından soğumasını bekleyin. İç malzemesi için yemeklik doğranan soğanları sıvı yağda soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyerek biraz kavurun. Daha sonra salça, tuz ve baharatları ilave edin ve karıştırın. Üzerine yıkanmış pirinçleri dökün ve yarım çay bardağı su ile hafif pişirin. En son olarak yeşillikleri de ilave edin ve altını kapatın.

Soğuyan lahanaları sarmaya uygun şekilde kesin ve sarın. Şekli çok önemli değildir, sadece pirinç içinden çıkmayacak şekilde kenarların kapalı olmasına özen gösterilmesi yeterlidir. Yassı geniş bir pilav tenceresine dizin ve üzerine kaynar su ile kalan sıvı yağı ekleyerek büyük ocakta kısık ateşte pişirin. Tuzuna ve yağına bakmayı unutmayın. Pişen lahana yaprağı sarmasının üzerine nane ve pul biber ekin. Dinlenmesi için bir örtünün arasına sarın. Lahana yaprağı sarmanız hazır. Kalan sarılamayacak lahana yapraklarını kalan iç malzeme ile karıştırın ve üzerine su, yağ ve tuz ekleyerek pişirin. Böylece lahana yaprağı israf edilmemiş olur.

Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Şahruh

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Lahana yaprağının zayıflamaya yardımcı olduğunu duydum ama suyu gerçekten bu kadar etkili mi? 5 gün boyunca içmek zor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Lahana suyunun zayıflamaya yardımcı olduğu sıkça duyulan bir iddia, ޞahruh. Herkesin metabolizması farklı olduğu için etkinliği kişiden kişiye değişebilir. 5 gün boyunca içmenin zor olup olmadığı da aynı şekilde kişisel bir deneyimdir. Bazı insanlar için bu süreç kolay olabilirken, bazıları için zorlayıcı olabilir. Dahası, lahana suyu tüketirken dengeli beslenmeye ve yeterli miktarda su içmeye dikkat etmek önemlidir. Herhangi bir diyete başlamadan önce bir uzmana danışmanı tavsiye ederim.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lahana Nasıl Sarılır?

Lahana Nasıl Sarılır?

Çiğ Lahana Zayıflatır mı?

Çiğ Lahana Zayıflatır mı?

Kırmızı Lahana Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Suyu Diyeti

Beyaz Lahana Suyu Diyeti

Güncel

Mor Lahana Nasıl Yumuşatılır?

Mor Lahana Nasıl Yumuşatılır?

Güncel

Beyaz Lahana Çorbası Diyeti

Beyaz Lahana Çorbası Diyeti