Ekşili Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ekşili Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili lahana sarması, kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Her yörenin kendine ait lahana sarması tarifi vardır. Ekşili lahana sarması da Kahramanmaraş yöresine ait bir yemektir. Özellikle kadınlar altın günlerinde sık sık ekşili lahana yapmakta. Bazı yörelerde ise lahana sarması etli ve zeytinyağlı yapılmakta. Lahananın besin değeri yüksek kalorisi düşüktür. Lahana bazı insanlarda şişkinlik ve gaz yapabilir buna rağmen insanlar ekşili lahana sarmasını kış aylarında bol bol tüketmekten vazgeçmezler.

Ekşili Lahana Sarması Malzemeleri
  • Sarmalık lahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek yemek kaşığı sumak
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Ekşili Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

İlk olarak lahanaları tuzlu suda haşlayın. Haşlandıktan sonra soğuk su içinde 5-6 dakika bekletin ve sarmalık olacak şekilde kesin. Sıra geldi ekşili lahana sarmasının iç harcını hazırlamaya. Derin bir karıştırma kabına soğanları küçük küçük yemeklik doğrayın. Hemen ardından sarımsak ve maydanozu ince ince doğrayın. Doğramış olduğumuz malzemeleri karıştırma kabına alına ve üzerine baharatları, yağ, pirinç, salça, doğranmış domates, sumağı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ekşili lahana sarmasının iç harcını hazırladıktan sonra sıra geldi sarmaya. Hazırlamış olduğumuzu harcı lahana ile sarıp derin bir tencereye düzenli olarak sıra sıra dizin. Sarma işlemi bitikten sonra daha önce yarım litre kaynamış olan sıcak suyun içine nar ekşisi ekleyip sarmış olduğumuz lahananın üzerine yaklaşık bir parmak geçecek şekilde gezdirin. Tencereyi ocağa alın ekşili lahana sarması kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte 35-45 dakika arasında pişirmeye bırakın. Hazırlamış olduğumuz ekşili lahana sarmasını ocakta indirdikten sonra 30 dakika dinlendirin daha sonra servis yapın.

Afiyet Olsun.

Ekşili Lahana Sarması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lahana Çorbası Kaç Kalori?

Lahana Çorbası Kaç Kalori?

Popüler İçerikler

Lahana Gaz Yapar mı?

Lahana Gaz Yapar mı?

Haber Bülteni

Beyaz Lahana Diyeti Listesi

Beyaz Lahana Diyeti Listesi

Lahana Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Lahana Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Lahana Lif Modelinin Yapılışı

Lahana Lif Modelinin Yapılışı

Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Çin Lahanası Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çin Lahanası Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Ev Yapımı Lahana Turşusu

Ev Yapımı Lahana Turşusu

Lahana Nasıl Sarılır?

Lahana Nasıl Sarılır?

Brüksel Lahanası Tohumu

Brüksel Lahanası Tohumu

Lahana Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Lahana Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ender Saraç Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ender Saraç Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Suyu Kürü Nedir ve Nasıl Yapılır?

Lahana Suyu Kürü Nedir ve Nasıl Yapılır?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6