Kırmızı Lahana Yoğurtlaması Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Kırmızı Lahana Yoğurtlaması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı lahana, oldukça faydalı ve lezzetli bir sebzedir. Çeşitli yemek ve meze türlerinde kullanılan kırmızı lahana yoğurtlaması da oldukça lezzetli bir yiyecektir. Meze şeklinde hazırlanan bu yoğurtlama, birçok kişi tarafından sevilmekte ve yemeklerin yanında sıkça tüketilmektedir. Özellikle et yemekleri, tavuklu yemekler, pilav ve makarna yanında tüketilmesi yaygındır. Sarımsaklı veya sade yoğurtlu olarak hazırlanabilir. Sarımsak ile hazırlandığında daha lezzetli ve faydalı olacaktır.

Kırmızı Lahana Yoğurtlaması Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet kırmızı lahana
  • 2-3 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 diş sarımsak
  • İsteğe göre 1 yemek kaşığı tereyağı

Kırmızı Lahana Yoğurtlaması Nasıl Yapılır?

İlk olarak, yoğurdu bir kaba alın ve sarımsakları soyup ezerek yoğurt içine ekleyin. Yoğurdu iyice karıştırın ve bir kenara alın. Bu şekilde sarımsak, yoğurt içinde bekleyerek tadını yoğurda iyice verecektir. Ardından kırmızı lahanayı yıkayın ve çok ince bir şekilde doğrayın. Bunun için piyasada satılan doğrayıcıları da kullanabilirsiniz; bu şekilde daha pratik olacaktır. Doğranan kırmızı lahana, yoğurt içine eklenir ve tuzu atılıp iyice karıştırılarak servis tabağına alınır. İsteğe bağlı olarak bir yemek kaşığı tereyağı eritilerek üzerine dökülür ve servis edilir. Kırmızı lahana yoğurtlaması hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Kırmızı lahana yoğurtlamasında kullanacağınız yoğurdun süzme yoğurt olması, yoğurtlamanın daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca, doğranmış kırmızı lahanayı biraz tuz ile ovalayarak bekletmek, lahananın daha yumuşak olmasını sağlar.

Kırmızı lahana, C vitamini, K vitamini ve lif açısından zengin bir sebzedir. Düzenli tüketimi, sindirim sistemini destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu nedenle, kırmızı lahana yoğurtlaması, hem lezzetli hem de sağlıklı bir meze seçeneğidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İzan

23 Temmuz 2024 Salı

Kırmızı lahana yoğurtlamasını sürekli yapıyorum ama lahanaların daha yumuşak olması için ne yapmam gerekiyor? Bu doğrama işleminde doğrayıcı kullanmazsak ince şekilde doğramak zor olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba İzan,

Kırmızı lahanaların daha yumuşak olması için, doğradıktan sonra üzerine biraz tuz serpip elinizle iyice ovalayabilirsiniz. Bu işlem lahanaların yumuşamasını sağlar ve yoğurtlamada daha lezzetli olmalarına yardımcı olur. Doğrayıcı kullanmadan ince şekilde doğramak biraz zor olabilir, ama keskin bir bıçakla dikkatli bir şekilde doğrayarak da istediğiniz incecik lahanaları elde edebilirsiniz. Bıçak kullanırken dikkatli olmanızda fayda var. Umarım bu ipuçları işinize yarar!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni