Kırmızı lahana suyu, genel olarak birçok hastalığa şifa olmasının yanı sıra son zamanlarda zayıflama amacıyla da tüketilen bir sebze suyudur. Özellikle kış aylarının sert soğuk havasından koruyarak kişiyi hastalıklardan muhafaza etme özelliğine sahiptir. Kırmızı lahana, kış aylarında çok çabuk hastalanmamak için tüketilmesi önerilen mor renkli sebzeler arasında yer almaktadır. Nitekim kırmızı lahana suyu da mor sebzeler içinde en etkili ve vitamin değerleri açısından önde gelen bir besindir. Kırmızı Lahana Suyu Nasıl Yapılır? İlk olarak tencerenin içerisine yarım litre kadar saf su ekleyerek ocağa bırakın. Hafif ateşte ayarladığınız ocakta suyu kaynamaya bırakın. 6-7 dal kadar kırmızı lahana yaprağını temiz bir şekilde ayıklayıp yıkadıktan sonra, su kaynamaya başlamadan beş dakika kadar önce tencereye ekleyin. Lahanalarla birlikte suyu on dakika kadar kaynatın. Soğuduktan sonra kırmızı lahana suyunuz içmeye hazır olacaktır. Kırmızı Lahana Suyunun Faydaları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler Kırmızı lahana suyu tüketiminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Gün içerisinde çok fazla tüketilmesi vücutta iyot eksikliğine neden olabilir. Böyle bir durumda, vücudun iyot ihtiyacını karşılamak için kırmızı lahana suyunu tuz ile birlikte tüketmek gerekebilir. Ayrıca çok fazla kırmızı lahana suyu tüketimi gaz sorununa yol açabilir. Bunu önlemek için kırmızı lahana suyunu tükettikten sonra papatya veya rezene çayı içmek gaz oluşumunu engelleyebilir. Bu uyarıların dışında kırmızı lahana suyunun faydaları ise şu şekildedir:
|