Lahana Böreği Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Lahana Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Böreği

Farklı lezzetler keşfetmek isteyenler için harika bir seçenek olan lahana böreğini denemenizi ısrarla tavsiye ediyoruz. Çay saatlerinde, kadınların kabul günlerinde veya başlı başına ana yemek olarak tercih edebileceğiniz bu leziz börek ile sevdikleriniz, misafirleriniz ve kendiniz için şahane bir börek ziyafeti çekmeye ne dersiniz?

Lahana Böreği İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin

  • 4 su bardağı elenmiş un
  • Yarım çorba kaşığı tuz
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar ılık su

İç Harcı İçin

  • Haşlanmış lahana
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 kase dolusu lor peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri kadar çörek otu veya susam

Lahana Böreği Nasıl Yapılır?

Hamurun Hazırlanması

Öncelikle hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımıza 4 su bardağı elenmiş unu ilave ederek unun ortasını havuz şeklinde açalım. Ortasına ılık su ve yarım çorba kaşığı tuz ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. İyice yoğurarak özlü bir kıvam alan hamurumuzun üzerine nemli temiz bir bez örterek 10-15 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım.

İç Harcın Hazırlanması

Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım. Hafifçe haşladığımız lahanaları ince ince doğrayalım. 1 adet orta boy kuru soğanı ince yemeklik doğrayalım. Ardından 2-3 dal yeşil soğanın kabuklarını soyarak incecik doğrayalım.

Daha sonra tavamızı ocağa alarak yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edelim. Yağı ısıttıktan sonra yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine yeşil soğanları ilave ederek birkaç kez çevirdikten sonra ince doğranmış lahanaları ekleyerek kavurmaya devam edelim. İyice kavrulan iç malzemenin üzerine 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, yeteri kadar tuz ve yarım demet kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırdıktan sonra iç harcımızı ocaktan alarak ılıması için beklemeye bırakalım.

Hamurun Şekillendirilmesi ve Pişirilmesi

Dinlenmeye bıraktığımız hamuru bir merdane yardımıyla yufka büyüklüğünde açalım. Uç kısımlarından zarf şeklinde katlayarak üzerini sıvı yağ ile boşluk kalmayacak şekilde yağlayalım ve ikiye katlayarak keselim. Ardından iki eşit parçaya ayrılan hamurların üzerine ılıdıktan sonra lor peynirini ilave edip karıştırarak eşit olarak hamurların üzerine yayalım. Rulo şeklinde sararak yağlanmış fırın tepsisine yan yana yerleştirelim. Hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürerek üzerine susam veya çörek otu serpiştirelim. Fırınımızı önceden 200 derecede ısıtarak lahana böreğimizi fırına verelim. Altı üstü kızarıncaya kadar pişirdikten sonra dilimleyerek sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kırmızı Lahana İndikatörü

Kırmızı Lahana İndikatörü

Lahana Çorbası Nasıl Yapılır?

Lahana Çorbası Nasıl Yapılır?

Etli Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Lif Yapılışı

Lahana Lif Yapılışı

Güncel

Kırmızı Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri