Etli Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Etli Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Lahana Yemeği

Etli lahana yemeği, birçok insan tarafından sevilerek tüketilen yemekler arasında yer almaktadır. Yapılışı oldukça pratik ve kolaydır. Zaman almadan sofralarda çok kısa bir süre içerisinde bulundurulabilen bir yemektir. Besin değeri yüksek olan etli lahana yemeği, sofralarda ana yemek olarak yer almaktadır. Görünümü ile iştah kabartan etli lahana yemeği, sağlıklı yaşam için sofralarda sıkça bulundurulması gereken bir yemektir. Siz de ailenize ve sevdiklerinize sağlıklı bir yemek sunmak istiyorsanız, işte etli lahana yemeği tarifi.

Etli Lahana Yemeği Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 kilo beyaz lahana
  • 250 gram kuşbaşı kırmızı et
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı et suyu
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam tuz
Etli Lahana Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle lahanayı 4 eşit parçaya bölün. İçinden koçanını çıkarın ve lahanaları kuşbaşı doğrayın. Daha sonra bir tencere içerisine suyu koyarak ocağın altını açın. Suya bir tutam tuz atarak suyun kaynamasını bekleyin. Bu arada siz de kuşbaşı doğranan lahanayı bol su ile yıkayın. Süzülmesi için bir süzgece alın. Tencere içerisindeki su kaynayınca lahanaları su içerisine ilave edin. Lahanalar pişerken siz de kuru soğanı soyarak çok küçük bir şekilde doğrayın. Kuşbaşı etleri düdüklü tencere içerisine koyarak üzerine bir miktar su ekleyerek ocağın altını açın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatarak yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Doğranan soğanları ise ayrı bir tencere içerisine koyarak tereyağını ilave edin. Soğanlar kavrulurken siz de diğer tencere içerisinde 10 dakika pişen lahananın altını kapatın ve süzgeçte süzün. Daha sonra düdüklü tencerenin süresi dolmuş ise ocağın altını kapatın ve pişen kuşbaşı etleri kavrulmakta olan soğan içerisine ilave edin. Daha sonra domates salçasını ilave ederek biraz karıştırarak kavurun. Et suyunu da ilave ederek biraz karıştırın. Tencere içerisindeki karışıma pul biber ve tuzu da ilave ettikten sonra süzülen lahanaları da ekleyerek pişirin. 15 dakika kadar pişirildikten sonra yemeğin altını kapatın. Pişen yemeği 10 dakika kadar dinlendirin. Artık tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Etli lahana yemeği, C vitamini, K vitamini, lif ve protein açısından zengin bir yemektir. Lahana, sindirimi kolaylaştırırken, et ise protein ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olur. Bu yemek özellikle kış aylarında vücut direncini artırmak için oldukça faydalıdır. Ayrıca, etli lahana yemeği, düşük kalorili bir yemek olduğundan diyet yapanlar için de uygun bir seçenektir.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lahana Lif Yapılışı

Lahana Lif Yapılışı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Brüksel Lahanası Tohumu

Brüksel Lahanası Tohumu

Lahana Kaç Kalori?

Lahana Kaç Kalori?

Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiğ Lahana Zayıflatır mı?

Çiğ Lahana Zayıflatır mı?

Güncel

Kırmızı Lahana Diyeti Listesi

Kırmızı Lahana Diyeti Listesi

Güncel

Lahana Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Lahana Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?