Etli Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Etli Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli lahana yemeği: Et ile hazırlanan etli lahana yemeği birçok insan tarafından sevilerek tüketilen yemekler arasında yer almaktadır. Yapılışı oldukça pratik ve kolaydır. Zaman almadan sofralarda çok kısa bir süre içerisinde bulundurulabilen bir yemektir. Besin değeri yüksek bir yemek olan etli lahana yemeği sofralarda ana yemek olarak yer almaktadır. Görünümü ile iştah kabartan etli lahana yemeği sağlıklı yaşam için sofralarda sıkça bulundurulması gereken bir yemektir. Sizde ailenize ve sevdiklerinize sağlıklı bir yemek sunumunda bulunmak istiyorsanız işte etli lahana yemeği tarifi.

Etli lahana yemeği yapmak için gerekli olan malzemeler
  • 1 kilo beyaz lahana
  • 250 gram kuşbaşı kırmızı et
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı et suyu
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam tuz
Etli lahana yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle lahanayı 4 eşit parçaya bölün. İçinden koçanını çıkarın ve lahanaları kuşbaşı doğrayın. Daha sonra bir tencere içerisine suyu koyarak ocağın altını açın. Suya bir tutam tuz atarak suyun kaynamasını bekleyin. Bu arada sizde kuşbaşı doğranan lahanayı bol su ile yıkayın. Süzülmesi için bir süzgece alın. Tencere içerisindeki su kaynayınca lahanaları su içerisine ilave edin. Lahanalar pişerken sizde kuru soğanı soyarak çok küçük bir şekilde doğrayın. Kuşbaşı etleri düdüklü tencere içerisine koyarak üzerine bir miktar su ekleyerek ocağın altını açın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatarak yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Doğranan soğanları ise ayrı bir tencere içerisine koyarak tereyağını ilave edin. Soğanlar kavrulurken sizde diğer tencere içerisinde 10 dakika pişen lahananın altını kapatın ve süzgeçte süzün. Daha sonra düdüklü tencerenin süresi dolmuş ise ocağın altını kapatın ve pişen kuşbaşı etleri kavrulmakta olan soğan içerisine ilave edin. Daha sonra domates salçasını ilave ederek biraz karıştırarak kavurun. Et suyunu da ilave ederek biraz karıştırın. Tencere içerisindeki karışıma pul biber ve tuzu da ilave ettikten sonra süzülen lahanaları da ekleyerek pişirin. 15 dakika kadar pişirildikten sonra yemeğin altını kapatın. Pişen yemeği 10 dakika kadar dinlendirin. Artık tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Etli lahana yemeği hazır

Afiyet olsun.

Etli Lahana Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lahana Nasıl Sarılır?

Lahana Nasıl Sarılır?

Lahana Yemeği Kaç Kalori?

Lahana Yemeği Kaç Kalori?

Popüler İçerikler

Beyaz Lahana Kaç Kalori?

Beyaz Lahana Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lahana Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Diyeti Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Lahana Diyeti Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Lahana Lif Yapılışı

Lahana Lif Yapılışı

Lahana Çorbası Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Lahana Çorbası Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kara Lahana Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kara Lahana Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kırmızı Lahana İndikatörü

Kırmızı Lahana İndikatörü

Beyaz Lahana Suyu Diyeti

Beyaz Lahana Suyu Diyeti

Lahana Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6