Mor Lahana Salatası Yoğurtlu Mor Lahana Salatası Yoğurtlu, sofralarda salata veya meze olarak yerini alırken, mükemmel lezzeti ve harika görselliği ile hem damakları şenlendirir hem de gözlere hitap eder. Çabucak ve kolaylıkla hazırlanan bu salatayı sizlerin de deneyerek sofralarınıza dahil etmenizi tavsiye ediyoruz. Mor Lahana Salatası Yoğurtlu İçin Gerekli Malzemeler
Mor Lahana Salatası Yoğurtlu Nasıl Yapılır? Öncelikle, 1 adet mor lahanayı ortadan ikiye kesip iyice yıkayalım. Yıkadığımız mor lahanayı ince ince doğrayalım. Daha kolay olması için rendenizin kalın tarafıyla da rendeleyebilirsiniz. Geniş bir tava alarak içerisine 6-7 kaşık sıvıyağ ekleyelim. Tercihe göre zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Eğer zeytinyağı kullanacaksanız, yoğurtlu mor salatamızın ağır olmaması için yağın miktarını biraz azaltabilirsiniz. Yağı biraz kızdırdıktan sonra ince ince doğradığımız mor lahanaları tavaya atalım ve harlı ateşte 5-10 dakika boyunca karıştırarak kavuralım. Mor lahanamızın rengi yavaş yavaş değiştikten sonra üzerine 1-2 çay kaşığı tuz ekleyip 1 dakika kadar tuzu emmesi için kavuralım. Ardından yarım su bardağı ılık suyu ekleyelim. Suyu ekledikten sonra tavanın ağzını kapatalım ve ocağın altını iyice kısalım. Mor lahanalarımız yavaş yavaş pişerken, biz de bir kabın içerisine 2 su bardağı köy yoğurdunu ekleyelim ve hemen ardından 2 yemek kaşığı süzme yoğurdu da ekleyip çırpma teli yardımıyla yoğurdumuzu pürüzsüzleşene kadar çırpalım. Ardından yoğurdun içerisine 2-3 diş sarımsağı rendeleyip tekrar çırpalım. Bu sırada tavada pişmekte olan mor lahanaları 10-15 dakika soğumaya bırakalım. Soğuyan lahanaların içerisine hazırlamış olduğumuz yoğurdu dökelim ve tekrar pürüzsüz bir salata elde etmek için karıştıralım. Hazırladığımız salatayı dinlenmesi için buzdolabına koyalım ve 1-2 saat bekletelim. 1-2 saat bekledikten sonra salata tabaklarına koyup soğuk şekilde servis yapalım. Arzu ederseniz üzerine ince kıyım maydanoz veya az bir limon suyu döküp servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun. |