Mayonezli Mor Lahana Salatası Mayonezli mor lahana salatası, rengini mor lahanadan alan ve damaklarda hoş bir mayhoş tat bırakan bir garnitür çeşididir. Bu lezzetli salata, daha çok ev hanımlarının günlerde hazırladığı ve hemen hemen herkesin beğenerek tükettiği bir tariftir. Görüntüsü ile dikkat çeken mayonezli mor lahana salatası, lezzeti ile de herkesin beğenisini kazanmıştır. Bu salatayı ceviz ve havuç ile zenginleştirerek lezzetine lezzet katabilirsiniz. Yoğurt ile hazırlanan bu salatanın içine dilerseniz mayonez katmayabilirsiniz. Ancak ben bu tarifimde mayonezi de kullanmak istedim çünkü mayonez, yoğurt ile çok uyumlu tatlardandır. Birçok yemekte mayonez ile yoğurt bir arada kullanıldığında yemeğin lezzetini ikiye katlar. Özellikle garnitür tarzı yemeklerde yoğurt içine mutlaka mayonez de katılıp servis edilmelidir. Mayonezli Mor Lahana Salatası Malzemeleri
Mayonezli Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır? Mayonezli mor lahana salatasını hazırlarken öncelikle mor lahanayı rendeden geçirerek ince ince doğrayın. Ben kolaylık olsun diye rondodan geçirmeyi daha pratik buluyorum. Daha sonra geniş bir tavaya rendelediğiniz mor lahanayı ve sıvı yağı dökerek orta ateşte birkaç kez harmanlayıp çevirin. Mor lahana suyunu salacaktır. O aşamada tuzunu ve cevizi ekleyin. Daha sonra ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yoğurdu ve mayonezi iyice çırpın. Pürüzsüz bir krema halini alana kadar iyice çırpın. Soğumuş olan mor lahanayı, yoğurt ve mayonez karışımına dökerek karıştırın. Son olarak şık bir servis kasesine alın. Dilerseniz üzerine bir yemek kaşığı hakiki tereyağını eritip köpük oluşana kadar eritin ve daha sonra salatanın üzerine dökerek servis edin. Ayrıca, küçük küçük kaplara da koyarak yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. |