Lahana Kapuska Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Lahana Kapuska Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Kapuska, Rus mutfağından Kafkaslar üzerinden Trakya mutfağına geçmiş bir yemek türüdür. Trakya bölgesinde çok sevilen bir yemektir. Fakat Anadolu'nun hemen her bölgesinde lahana sarmasından artan lahananın göbeğindeki sert kısımlarını değerlendirmek için yapılır. Hazırlaması kolay ve zahmetsiz bir yemektir. Çok sağlıklı ve doyurucudur. Denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Lahana Kapuska Malzemeleri
  • Bir adet küçük boy beyaz lahana
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 200 gram kıyma veya kuşbaşı et
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet kurutulmuş acı cin biber (Yoksa taze acı biber kullanabilirsiniz)
  • Tane karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı lahana turşu suyu
  • 1 Türk kahvesi fincanı pirinç
Lahana Kapuska Nasıl Yapılır?

İlk olarak lahananın yeşil ve ince yapraklı kısımlarını daha sonra sarma yapmak üzere ayırın. Göbeğinde bulunan sert ve beyaz kısımlarını yıkayıp yemeklik olacak şekilde doğrayın. Orta büyüklükte bir tencerenin içine sıvı yağı atıp bir miktar kızdırın. Kuşbaşı et kullanıyorsanız, etleri kuş gözü iriliğinde doğrayıp tencereye atın, bir miktar kavrulduktan sonra, yemeklik doğradığınız kuru soğanı ilave edin. Soğanlar pembeleşip diriliğini kaybedince salçayı ilave edin. Daha sonra lahanayı ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırarak bir süre kavurun. Domatesleri rendeleyip üzerine atın. Kapağını kapatıp kısık ateşte bir süre domates suyunu çekinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine 1 su bardağı lahana turşu suyunu ve 1 bardak su ilave edin. Tuz ve baharatlarını ilave edip kapağını kapattıktan sonra lahanalar diriliğini kaybedinceye kadar pişirin. Lahanayı ocaktan indirmeden 5 dakika önce pirinci ilave edip karıştırın. Daha sonra ocaktan alıp en az on dakika dinlendikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İkbal

01 Haziran 2024 Cumartesi

Ben her meyveyi ve sebzeyi mevsiminde tüketilmesi gerektiğine inananlardanım. Artık kışcgeliyoe ve lahanalar tezgahlara düşmeye başladı. Lahana kapışma yemeği bana hem pratik bende sağlıklı gelir? Acaba bunu meze olarak sunsam olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

İkbal, lahana kapışma yemeğini meze olarak sunman kesinlikle harika bir fikir olur. Hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek. Misafirlerin de çok beğenecektir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sirkesiz Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Sirkesiz Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Karadeniz Lahanası Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karadeniz Lahanası Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Beyaz Lahana Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Beyaz Lahana Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Oktay Usta Lahana Turşusu

Oktay Usta Lahana Turşusu

Lahana Nasıl Sarılır?

Lahana Nasıl Sarılır?

Güncel

Elmalı Lahana Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Lahana Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Lahana İndikatörü

Kırmızı Lahana İndikatörü

Güncel

Kırmızı Lahana Diyeti Listesi

Kırmızı Lahana Diyeti Listesi