lahana.gen.tr
lahana
Sosyal Medyada Paylaş
Kırmızı Lahana Salatası Mayonezli
Lahana Çorbası Diyeti
Brüksel Lahanası Çorbası
Lahana Çiçeği
Lahana Detoksu
Beyaz Lahana Çorbası
Lahana Lif Modelinin Yapılışı
Lahana Suyu Diyeti
Lahana Çorbası Diyeti Nasıl Yapılır
Kara Lahana Çorbası
Mor Lahana Salatası Yoğurtlu
Brüksel Lahanası Yemeği
Lahana Turşusu Nasıl Kurulur
Kara Lahana Dolması
Lahana Suyu Kürü
Zeytinyağlı Lahana
Kara Lahana Salatası
Lahana Salatası
Kırmızı Lahana Mezesi
Lahana Fidesi
Bulgurlu Lahana Sarması
İbrahim Saraçoğlu Lahana Suyu Diyeti
Zeytinyağlı Lahana Yemeği
Kırmızı Lahana Salatası
Diyet Lahana Çorbası
Lahana Suyunun Faydaları
Zeytinyağlı Lahana Sarması
Kırmızı Lahana Yetiştiriciliği
Kara Lahana Turşusu
Ender Saraç Lahana Diyeti
Lahana Çayı
Kırmızı Lahana
Brüksel Lahanası Salatası
Zeytinyağlı Lahana Dolması
Lahana Yemeği
Tüm Sayfalar >>









Kara Lahana Turşusu

Kara Lahana Turşusu, ister tadı ile olsun ister masadaki görüntüsü ile olsun gönlümüzde taht kuran yiyeceklerden biridir. Bu yiyecek en çok restoranlarda karşımıza çıkan ve genellikle meze türleri arasında yerini alan bir yiyecektir. Bu turşunun yapılışının hızlı olması ve kolay olması da yine bu yiyeceği sevenler için bir avantaj niteliği taşımaktadır. Kara lahana turşusu yapılışı sırasına diğer turşular gibi içerisine sirke eklenmektedir. Bu turşu birçok insanın severek tükettiği ve kişinin neredeyse çerez gibi atıştırarak yiyebileceği bir besindir. Üstelik bu besinin faydalarını sadece kara lahanada bulunan faydalara bakarak tahmin etmeniz mümkündür. Özellikle etlerin yanında böyle bir turşu lezzetlere lezzet katmaktadır. Ülkemizde çok fazla üretilen ve çok fazla tüketilen bu turşuyu birçok yeren kolayca satın alabilirsiniz. Ama en çok evde yapılan kara lahana turşusu önerilmektedir. fabrikada üretilen turşular, içerisindeki koruyucu maddeler nedeni ile oldukça lezzetsizdir.  Bu turşu yapıldıktan 3-5 gün sonra rahatlıkla tüketilebilecek bir yiyecektir. Diğer turşular bilindiği gibi yapıldıktan sonra 1-2 ay hatta bazı turşular üç ay bekletilmeden tüketilmemektedir. İşte bu turşu normal turşulara göre bu yönden çok daha avantajlıdır. 

Söylediğimiz gibi bu tür turşular hazır olarak alındığında oldukça lezzetsiz olurlar. Bu nedenle bu turşunun evde yapılmasını öneririz.
Öncelikle ve öncelikle  kavanoz konusuna değinelim. Kavanoz büyüklüğü yapacapınız turşu miktarına bağlıdır. Bu nedenle aşırı büyüklükteki kavanozlardan kaçınmalısınız. Çünkü, kavanozu turşu ile apzına kadar doldurmanız gerekmektedir. Aksi halde kara lahana turşusu istediğiniz kıvama gelmeyecektir.  Malzeme olarak;
Kara Lahana Turşusu
  • Bir adet kara lahana, (taze olması oldukça önemlidir.)
  • Bir kaşık tuz, Tuzun miktarını turşu suyundan tadarak ayarlayabilirsiniz.
  • Bir bardak su ve bir bardan sirke olmak üzere kavanozunuz dolana kadar eklemelisiniz. 
  • Ve son olarak bir kaşık limon tuzu.

Kara lahana turşusunun yapılışına geçelim.

Öncellikle lahanayı temiz bir şekilde yıkayın ve ardından  salataya doğrar gibi fındık tanesi gibi doğrayın. Daha sonra bu doğradığınız kara lahana üzerine bir miktar tuz atın.  Bu tuzun lahana tarafından iyice emilmesi gerekmektedir. Bu nedenle biraz ovabilirsiniz.  Bir süre ovduktan sonra lahana yumuşayacaktır.  Daha sonra kavanozunuz tam olarak dolana kadar bastırarak bu lahanaları sıkıştırın.  daha sonra bir bardan su bir bardak sirke olmak üzere kavanozu doldurun. bu suyun miktarı, turşunun biraz üzerine gelmelidir.  Daha sonra bu suyun üzerine bir miktar kaya tuzu ekleyin suyun adına göre tuzunuzun ayarını yapmalısınız.  Ve son olarak kavanoz içerisine limon tuzunu da ekleyerek kapağı sıkı bir şekilde kapatın. Bir kaç gün boyunca kesinlikle bu turşunun kapağının açılmaması gerekmektedir. Sirke sevmeyenler bu turşudan bir miktar alıp yıkadıktan sonra tüketebilir. Bu lahana turşusunun faydaları oldukça fazladır.

Yayınlanma Tarihi : 25.08.2015 03:04:13

Kara Lahana Turşusu Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kara Lahana Turşusu"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lahana Lif Yapılışı

Lahana lif yapılışı, kızların çeyizinin vazgeçilmez parçalarından biridir lahana lif. Oldukça gösterişli ve yapımı çok zor olmayan bir lif modelidir. Kullanımı güzel ve model olarak oldukça şık bir modeldir. Lahana lif yapılışı iç...

Kıymalı Lahana Dolması

Kıymalı lahana dolması, kıymalı lahana dolması oldukça sevilen dolma türlerinden biridir. Lahana sarması diye de bilinir. lahana dolması lahana pirinç kıyma gibi ana malzemeler ile beraber baharatlar yağ salça kullanılarak yapılan...

Etli Kara Lahana Sarması

Etli kara lahana sarması, özellikle Karadeniz bölgesinde sıkça yapılan lezzetli bir dolma tarifidir. Kara lahana ile yapılan yemekler bu yörede çok sevilir. Bu farklı dolma tarifini sizlerde denemelisiniz. Ancak kara lahana biraz...

Lahana Sarması

Lahana sarması, Lahana faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olan bir kış sebzesidir. Lahana sarması diğer sarmalar gibi çok özel bir yemek olmasının yanında oldukça besleyicidir. Her sarma gibi biraz zahmetlidir ama zahmetine d...

Lahana Yağı

Lahana yağı, son yıllarda ünlülerin zayıflamak ve cilt sorunlarını gidermek için kullandığı bir yağ olarak karşımıza çıktı. Lahana yağı inceltilemeyen bir yağdır bu sebepten ötürü doğaldır.  Hatta lahana yağının piyasadaki en doğa...

Kara Lahana Sarması

Kara Lahana Sarması, Akdeniz yöresine ait olan yemeklerden biri olan kara lahana sarması çok lezzetli bir yemektir. Bazen kıymalı bazen de patatesli iç harç ile hazırlanır.Kara Lahana Sarması Için Malzemeler1 su bardağı pirinçYarı...

Zeytinyağlı Lahana Dolması

Zeytinyağlı Lahana Dolması; Zeytinyağlı lahana dolması akdeniz yöresine ait olan ve çok lezzetli bir yemektir. Içine kıymada koyabilirsiniz. Fakat zeytinyağlı yemeklerde genelde kıyma kullanılmaz.Zeytinyağlı Lahana Dolması İçin Ma...

Lahana Çorbası

Lahana Çorbası, Özellikle diyetisyen uzmanlarının önerdiği lahana çorbası, diyet yapan bir insan için oldukça sağlıklı ve oldukça doğru bir seçimdir. Bu çorbanın kalorisi çok düşüktür. Bu nedenle fazla kilolardan çok daha rahat bi...

Yoğurtlu Lahana Salatası

Yoğurtlu Lahana Salatası; Lahana düşük kalorili ve yeşil yapraklı sebzeler arasında yer alan bir sebzedir. Genellikle salata tüketilen lahana daha çok Karadeniz yöresinde çok fazla tüketilmektedir. Öyle ki bu bölgenin milli yemekl...

Beyaz Lahana Dolması

Beyaz lahana Dolması, lahana herkes tarafından çok sevilen ve çeşitli yemeklerde çorbalarda sıklıkla kullanılan sebzelerden biridir ve oldukçada faydalıdır. Beyaz lahana dolması ise insanlar tarafından çok sevilen bir lahana yemeğ...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

lahana, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018