Kara Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kara Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Turşusu, ister tadı ile olsun ister masadaki görüntüsü ile olsun gönlümüzde taht kuran yiyeceklerden biridir. Bu yiyecek en çok restoranlarda karşımıza çıkan ve genellikle meze türleri arasında yerini alan bir yiyecektir. Bu turşunun yapılışının hızlı olması ve kolay olması da yine bu yiyeceği sevenler için bir avantaj niteliği taşımaktadır. Kara lahana turşusu yapılışı sırasına diğer turşular gibi içerisine sirke eklenmektedir. Bu turşu birçok insanın severek tükettiği ve kişinin neredeyse çerez gibi atıştırarak yiyebileceği bir besindir. Üstelik bu besinin faydalarını sadece kara lahanada bulunan faydalara bakarak tahmin etmeniz mümkündür. Özellikle etlerin yanında böyle bir turşu lezzetlere lezzet katmaktadır. Ülkemizde çok fazla üretilen ve çok fazla tüketilen bu turşuyu birçok yeren kolayca satın alabilirsiniz. Ama en çok evde yapılan kara lahana turşusu önerilmektedir. Fabrikada üretilen turşular, içerisindeki koruyucu maddeler nedeni ile oldukça lezzetsizdir. Bu turşu yapıldıktan 3-5 gün sonra rahatlıkla tüketilebilecek bir yiyecektir. Diğer turşular bilindiği gibi yapıldıktan sonra 1-2 ay hatta bazı turşular üç ay bekletilmeden tüketilmemektedir. İşte bu turşu normal turşulara göre bu yönden çok daha avantajlıdır.

Söylediğimiz gibi bu tür turşular hazır olarak alındığında oldukça lezzetsiz olurlar. Bu nedenle bu turşunun evde yapılmasını öneririz.

Öncelikle ve öncelikle kavanoz konusuna değinelim. Kavanoz büyüklüğü yapacapınız turşu miktarına bağlıdır. Bu nedenle aşırı büyüklükteki kavanozlardan kaçınmalısınız. Çünkü, kavanozu turşu ile apzına kadar doldurmanız gerekmektedir. Aksi halde kara lahana turşusu istediğiniz kıvama gelmeyecektir. Malzeme olarak;
  • Bir adet kara lahana, (Taze olması oldukça önemlidir.)
  • Bir kaşık tuz, Tuzun miktarını turşu suyundan tadarak ayarlayabilirsiniz.
  • Bir bardak su ve bir bardan sirke olmak üzere kavanozunuz dolana kadar eklemelisiniz.
  • Ve son olarak bir kaşık limon tuzu.
Kara lahana turşusunun yapılışına geçelim.

Öncellikle lahanayı temiz bir şekilde yıkayın ve ardından salataya doğrar gibi fındık tanesi gibi doğrayın. Daha sonra bu doğradığınız kara lahana üzerine bir miktar tuz atın. Bu tuzun lahana tarafından iyice emilmesi gerekmektedir. Bu nedenle biraz ovabilirsiniz. Bir süre ovduktan sonra lahana yumuşayacaktır. Daha sonra kavanozunuz tam olarak dolana kadar bastırarak bu lahanaları sıkıştırın. Daha sonra bir bardan su bir bardak sirke olmak üzere kavanozu doldurun. Bu suyun miktarı, turşunun biraz üzerine gelmelidir. Daha sonra bu suyun üzerine bir miktar kaya tuzu ekleyin suyun adına göre tuzunuzun ayarını yapmalısınız ve son olarak kavanoz içerisine limon tuzunu da ekleyerek kapağı sıkı bir şekilde kapatın. Birkaç gün boyunca kesinlikle bu turşunun kapağının açılmaması gerekmektedir. Sirke sevmeyenler bu turşudan bir miktar alıp yıkadıktan sonra tüketebilir. Bu lahana turşusunun faydaları oldukça fazladır.

Kara Lahana Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lahana Yaprağının Faydaları Nelerdir?

Lahana Yaprağının Faydaları Nelerdir?

Lahana Yemeği Kaç Kalori?

Lahana Yemeği Kaç Kalori?

Kırmızı Lahana Yoğurtlaması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Yoğurtlaması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Suyunun Faydaları Nelerdir?

Lahana Suyunun Faydaları Nelerdir?

Lahana Kaç Kalori?

Lahana Kaç Kalori?

Güncel

Brüksel Lahanası Tohumu

Brüksel Lahanası Tohumu

Çiğ Lahana Zayıflatır mı?

Çiğ Lahana Zayıflatır mı?

Lahana Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Sarması Kaç Kalori?

Lahana Sarması Kaç Kalori?

İbrahim Saraçoğlu Lahana Kürü

İbrahim Saraçoğlu Lahana Kürü

Lahana Suyunun Zararları Nelerdir?

Lahana Suyunun Zararları Nelerdir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6