Kırmızı Lahana Turşusu Kırmızı lahana turşusu, yemeklerin yanında meze olarak ikram edilen lezzetli bir turşudur. Aynı zamanda salata gibi de tüketebilirsiniz. Özellikle restoranlarda mevsim salatalarında vazgeçilmez bir malzeme olarak kullanılır. Üstelik diğer turşular gibi uzun süre beklemenize gerek yok; 3-5 gün içinde kırmızı lahana turşusu tam kıvamını bulacaktır. Salataların içine her zaman ayrıca doğrayacağınıza, kavanozdan çıkararak ilave edebilirsiniz. Kırmızı lahana, besleyici özelliği sayesinde uzmanlar tarafından her zaman tavsiye edilmektedir. Bu nedenle kışın bu lezzetli turşuyu buzdolabında bulundurmalısınız. Şimdi birlikte kırmızı lahana turşusunu hazırlayalım. Kırmızı Lahana Turşusu İçin Gerekli Malzemeler
Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Yapılır? Büyük boy kırmızı lahanayı incecik kıymaya başlayın. Bunu aynı salata yapıyormuş gibi doğrayacaksınız. Doğradığınız lahanaları derin bir kaseye alın. Üzerine 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyerek, ellerinizle iyice ovalayın. Bu işlem, kırmızı lahanayı iyice yumuşatacaktır. Daha sonra 10-15 dakika bekleterek, kırmızı lahananın rengini bırakmasını sağlayın. Bu arada lahana iyice yumuşayacak ve kavanoza doldurmanız kolaylaşacak. Kavanoza koyduğunuz kırmızı lahananın üzerinde bir kapak boyu boşluk bırakın. 1 çay bardağı sirke ile 1 çay bardağı su ölçüsünde kavanozu dolduracak kadar karışım hazırlayın. İçine 1 yemek kaşığı kaya tuzunu ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da eritin. Bu karışımı kavanozun içine doldurun. Kapağını kapatıp, kavanozu ters yüz yaparak çalkalayın. Daha sonra kırmızı lahana turşusunu buzdolabına kaldırın. Turşuyu sürekli buzdolabında tutmanız gerekir. 3-4 gün içinde tüketmeye hazır hale gelecektir. Dilediğiniz miktarda alarak, üzerine isterseniz biraz da limon sıkarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |