Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Brüksel lahanası nasıl pişirilir, Brüksel lahanası son zamanlarda oldukça rağbet gören bir sebzedir. Daha çok et yemeklerinin yanında garnitür, salata gibi hazırlanarak tüketilir. Ancak etli, tavuklu, kıymalı, zeytinyağlı yemeği de yapılabilir. Küçük minyatür bir lahanayı anımsatan Brüksel lahanası, tek başına bile haşlanarak zeytinyağlı ve limonla salata olarak tüketilebilir. Hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli olan bu sebzeyi her zaman mutfaklarınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Bu lezzetli kış sebzesi kanseri önleyebilen önemli bir besin kaynağıdır. Bu nedenle herkese öneriyoruz. Birlikte zeytinyağlı Brüksel lahanası yemeği hazırlayacağız. Bunu soğuk olarak sıcak yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. Hazırlıklara başlayalım, hepinize kolay gelsin.

Brüksel lahanası (Zeytinyağlı) için gerekli malzemeler
  • Yarım kg Brüksel lahanası
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaçığı pirinç
  • 2 adet kesme şeker
  • Yeteri kadar tuz
Brüksel lahanası nasıl yapılır?

Öncelikle bu küçük lahanaları yani Brüksel lahanalarının üst yapraklarını temizleyin. Özellikle sararmış yapraklarını alın. Saplarını da bıçakla temizleyin. Bundan sonra lahanaları bol suyun içinde iyice yıkayın. Şimdi tencerenin içine zeytinyağını koyarak, ocakta biraz kızdırın. İçine kuru soğanı yemeklik doğrayarak koyun. Soğanlar biraz sotelenince içine domates salçasını ilave edin. Salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Buna Brüksel lahanalarını ilave edin. Bunları biraz sararana kadar kavurun. Ardından havuçları ince dilimleyerek tencerenin içine atın. Bu esnada yemeği karıştırarak kavurun.

Malzemeler tavını bulunca içine limon suyunu, kesme şekerleri, tuzu ve pirinci ilave edin. Bunların hepsini bir kere harmanlayın. Ardından malzemelerin üzerini hafif geçinceye kadar sıcak su ilave edin. Ocağın altını kısarak, zeytinyağlı Brüksel lahanasını pişmeye bırakın. İçindeki sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişmeli. Daha sonra ocağı kapatın ve yemeğin soğumasını bekleyin. Brüksel lahanasını soğuk olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Brüksel Lahanası Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Brüksel Lahanası Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Brüksel Lahanası Yetiştiriciliği

Brüksel Lahanası Yetiştiriciliği

Patatesli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiğ Lahana Zayıflatır mı?

Çiğ Lahana Zayıflatır mı?

Güncel

Sütlü Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Lif Yapılışı

Lahana Lif Yapılışı

Kara Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Çorbası Diyeti Nasıl Yapılır?

Lahana Çorbası Diyeti Nasıl Yapılır?

Havuçlu Lahana Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Lahana Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6