Sütlü Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Sütlü Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Lahana Yemeği Hakkında

Sütlü lahana yemeği, Bulgar mutfağının baş tacı yemeklerinden biridir. Eğer yöresel bir yemek hazırlıyorsanız, tarifi bire bir uygulamak lezzeti yakalamanız açısından önemlidir. Bu yemek, içeriği vitaminler açısından oldukça zengin bir lezzettir. Bir kez denediğinizde, bu zamana kadar böyle bir lezzeti kaçırdığınıza pişman olabilirsiniz. Kullanılan malzemelerin hepsi de vücuda faydalıdır. Özellikle beyaz lahana, başlı başına bir antioksidan deposudur ve vücudu zararlı atıklardan temizler. Bu nedenle beyaz lahanayı haftada bir kez tüketmek faydalıdır. Lahanayı bir de bu tarifle sütlü olarak deneyin, bakalım beğenecek misiniz?

Sütlü Lahana Yemeği İçin Gereken Malzemeler
  • 1 adet küçük lahana
  • 1.5 su bardağından 1 parmak fazla soğuk süt
  • 2.5 yemek kaşığı süt kaymağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı pirinç
  • 1.5 yemek kaşığı kalın bulgur
  • Yeteri kadar kara biber, kırmızı pul biber ve tuz
  • 1 yemek kaşığı beyaz un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri miktarda soğuk su
Servis İçin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı toz biber
Sütlü Lahana Yemeği Nasıl Yapılır?

1. Beyaz lahanayı yıkayıp temizledikten sonra küçük küçük doğrayın. Bir tencereye sıvı yağ ve tuz ekleyerek lahanaları kavurun.

2. Lahanaların üzerini kapatacak kadar su ekleyip kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin.

3. Ocağın altını kapattıktan sonra yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Lahananın suyu ve sıcaklığıyla pirinç ve bulgur kabaracaktır.

4. Bu işlemden sonra sütü ekleyip yaklaşık 2 dakika kaynatın. Kaymağı, karabiberi, kırmızı pul biberi ve tuzunu ekleyin. Eğer tuz eksikse bir miktar daha tuz ekleyin.

5. Küçük bir teflon tavada tereyağını eritip un ekleyin ve biraz kavurun. Pişmiş olan lahananın içine unlu karışımı ilave edin.

6. Servis tabağına alınan sütlü lahana yemeğinin üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biber dökerek servis edin.

Ekstra Bilgiler

Sütlü lahana yemeği, besleyici ve sağlıklı bir yemek olmasının yanı sıra, özellikle soğuk kış günlerinde sofralarınıza lezzet katacaktır. Lahananın içerdiği vitaminler ve mineraller, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve vücudunuzu toksinlerden arındırır. Ayrıca, süt ve kaymak gibi süt ürünleri, yemeğe kremamsı bir doku ve zengin bir tat katar.

Bu tarifi denediğinizde, farklı baharatlar ve malzemelerle kendi damak tadınıza göre uyarlayabilirsiniz. Örneğin, biraz sarımsak veya soğan ekleyerek yemeğinize farklı bir aroma katabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sütlü Lahana Yemeği Yorumları

soru

Bakiye

29 Nisan 2024 Pazartesi

Merhaba ben sütlü lahana yemeğini yapmak istiyorum ancak neden un kullanıyoruz tarifte? Un koymasak bir farklılık olur mu?

Cevap yaz
cevap

Özgün

29 Nisan 2024 Pazartesi

merhaba bu tür yemeklerde un kıvam için kullanılır. özellikle istenen yoğunlukta olmasını istiyor iseniz unsuz yapabileceğiniz bir yemek değildir. un koymaz iseniz olur tabii ki ama belirttiğim gibi un olmaz ise daha sıvı ve özdeşleşmeyen bir görüntü elde edersiniz. afiyet olsun.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oktay Usta Lahana Turşusu

Oktay Usta Lahana Turşusu

Brüksel Lahanası Tohumu

Brüksel Lahanası Tohumu

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı Lahana Turşusu

Ev Yapımı Lahana Turşusu

Kara Lahana Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Ender Saraç Lahana Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Ender Saraç Lahana Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Çorbası Detoksu

Lahana Çorbası Detoksu

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6