Saraçoğlu lahana turşusunu yapmaya karar verdiğimde, tarifteki adımları takip etmek oldukça kolay geldi. Lahanayı yıkamak ve doğramak, en keyifli kısımlarından biri oldu. Sarımsakların bütün olarak kullanılması fikri de çok hoşuma gitti, çünkü bu şekilde daha yoğun bir tat elde edileceğini düşünüyorum. Ayrıca, tuz ve şeker oranını damak zevkime göre ayarlayabileceğim bilgisini öğrenmek de benim için büyük bir avantaj oldu. Kavanoza doldurduktan sonra, üzerine su eklemek ve ağırlık koymak gerektiğini öğrendiğimde, bu adımın fermentasyonu ne kadar etkileyebileceği aklımı kurcaladı. 1-2 hafta bekleyecek olması, sabırlı olmayı gerektiriyor ama sonuçlarını merakla bekliyorum. Son olarak, bu turşunun sağlığa olan faydaları beni oldukça etkiledi. Probiyotik özellikleri sayesinde sindirim sistemi için ne kadar yararlı olduğunu duymak, bu tarifi yapma isteğimi daha da artırdı. Kendi turşumu yapıp, farklı tatlar elde etmek için sabırsızlanıyorum. Umarım sonuçlar beklentilerimi karşılar!
Saraçoğlu lahana turşusunu yapmaya karar verdiğimde, tarifteki adımları takip etmek oldukça kolay geldi. Lahanayı yıkamak ve doğramak, en keyifli kısımlarından biri oldu. Sarımsakların bütün olarak kullanılması fikri de çok hoşuma gitti, çünkü bu şekilde daha yoğun bir tat elde edileceğini düşünüyorum. Ayrıca, tuz ve şeker oranını damak zevkime göre ayarlayabileceğim bilgisini öğrenmek de benim için büyük bir avantaj oldu. Kavanoza doldurduktan sonra, üzerine su eklemek ve ağırlık koymak gerektiğini öğrendiğimde, bu adımın fermentasyonu ne kadar etkileyebileceği aklımı kurcaladı. 1-2 hafta bekleyecek olması, sabırlı olmayı gerektiriyor ama sonuçlarını merakla bekliyorum. Son olarak, bu turşunun sağlığa olan faydaları beni oldukça etkiledi. Probiyotik özellikleri sayesinde sindirim sistemi için ne kadar yararlı olduğunu duymak, bu tarifi yapma isteğimi daha da artırdı. Kendi turşumu yapıp, farklı tatlar elde etmek için sabırsızlanıyorum. Umarım sonuçlar beklentilerimi karşılar!
Cevap yaz