Sirkeli Kırmızı Lahana Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Sirkeli Kırmızı Lahana Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Kırmızı Lahana

Sirkeli kırmızı lahana, turşu gibi tüketilen bir yiyecektir. Turşu yerine geçen, yemeklerin yanında servis yapılan sirkeli kırmızı lahana hem besleyici hem de eşsiz bir lezzete sahiptir. Rengi ile iştah kabartan, sofralara renk veren ve yemek öğünlerinde iştah açıcı özelliğe sahip olan sirkeli kırmızı lahana, besin değeri yüksek olan bir besindir. Salatalara da ilave edilebilen sirkeli kırmızı lahana, misafir alımlarında sofralarınıza müthiş bir görsellik kazandırmaktadır. Siz de misafirlerinize ve sevdiklerinize yemek davetleri verdiğinizde sirkeli kırmızı lahana sunumu yaparak sofralarda güzel bir görünüm oluşturabilirsiniz. Farklı ve iştah kabartıcı bir lezzet olan sirkeli kırmızı lahanayı mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Sirkeli Kırmızı Lahana Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 tane orta boy kırmızı lahana
  • 1 küçük şişe sirke
  • 4-5 tane limon tuzu
  • Yarım kavanoz su

Sirkeli Kırmızı Lahana Nasıl Yapılır?

Lahanayı bol su ile yıkayarak üst yapraklarını koparın. Daha sonra lahanayı uzun ve ince bir şekilde doğrayın. Doğranan kırmızı lahanaları derin bir kab içerisine alın. Üzerine bir miktar tuz serpiştirin. Tuzu serpiştirdikten sonra elinizle lahanaları yumuşayana kadar ovun. Yarım saat kadar bu şekilde bekletin. Yarım saatin sonunda kırmızı lahanaları kavanoz içerisine koyun. Daha sonra bir miktar su içerisinde limon tuzunu eritip kavanoz içerisindeki kırmızı lahana içerisine ilave edin. Artık kavanozun içerisine 1 çay bardağı sirke ve 1 çay bardağı su koyarak kavanoz dolana kadar doldurun. Daha sonra kavanozun kapağını kapatarak serin ve güneş almayan karanlık bir yerde bekletin. Yaklaşık 1 ay kadar sonra sirkeli kırmızı lahana kavanozunu açarak tabaklara alarak servis yapabilirsiniz. Artık sirkeli kırmızı lahana hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Sirkeli kırmızı lahana, sadece lezzetli bir garnitür değil, aynı zamanda sağlıklı bir besin kaynağıdır. Kırmızı lahana, özellikle C vitamini, K vitamini ve lif açısından zengindir. Sirke ise, probiyotik özellikleri sayesinde sindirimi destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bu tarifi denerken dikkat etmeniz gereken birkaç ipucu:

  • Kırmızı lahanayı doğradıktan sonra tuzla ovma işlemi, lahananın yumuşamasını ve daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Sirke olarak elma sirkesi veya üzüm sirkesi kullanabilirsiniz. Her iki tür de farklı ama lezzetli sonuçlar verir.
  • Kavanozun içerisine birkaç diş sarımsak ekleyerek lezzet katabilirsiniz.
  • Sirkeli kırmızı lahanayı buzdolabında saklarsanız, tazeliğini daha uzun süre korur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lahana Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Brüksel Lahanası Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Brüksel Lahanası Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Kaç Kalori?

Mor Lahana Kaç Kalori?

Bulgurlu Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Lif Yapılışı

Lahana Lif Yapılışı

Güncel

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Suyunun Faydaları Nelerdir?

Lahana Suyunun Faydaları Nelerdir?