Lahana turşusuna sirke eklemek konusunda kararsız kaldım. Doğal fermentasyon sürecinin kendine özgü bir tadı olduğunu biliyorum ama bazı tariflerde sirkenin eklenmesi hızı artırıyormuş. Sizce bu durumun lezzet üzerindeki etkisi nasıl olur? Sirke eklemeyi tercih edenler, gerçekten de fermantasyonu hızlandırıp saklama süresini uzatıyor mu? Yani, sizce sirke eklemek daha iyi bir tercih mi, yoksa doğal lezzeti mi korumalıyız?
Lahana turşusuna sirke eklemek konusunda kararsız kaldım. Doğal fermentasyon sürecinin kendine özgü bir tadı olduğunu biliyorum ama bazı tariflerde sirkenin eklenmesi hızı artırıyormuş. Sizce bu durumun lezzet üzerindeki etkisi nasıl olur? Sirke eklemeyi tercih edenler, gerçekten de fermantasyonu hızlandırıp saklama süresini uzatıyor mu? Yani, sizce sirke eklemek daha iyi bir tercih mi, yoksa doğal lezzeti mi korumalıyız?
Cevap yaz