Beyaz lahananın haşlanma süresi konusunda bilgi edinmek istiyorum. Küçük parçalar halinde kesildiğinde 5-7 dakika, orta boyutlu parçalar için ise 8-10 dakika gerektiği belirtilmiş. Peki, büyük parçaların haşlanması süresi daha uzunken, sebzenin yumuşaklığına göre süreyi ayarlamak neden bu kadar önemli? Haşlama işlemi sırasında besin değerlerinin kaybolmaması için başka ne gibi önlemler alabilirim?
Beyaz lahananın haşlanma süresi konusunda bilgi edinmek istiyorum. Küçük parçalar halinde kesildiğinde 5-7 dakika, orta boyutlu parçalar için ise 8-10 dakika gerektiği belirtilmiş. Peki, büyük parçaların haşlanması süresi daha uzunken, sebzenin yumuşaklığına göre süreyi ayarlamak neden bu kadar önemli? Haşlama işlemi sırasında besin değerlerinin kaybolmaması için başka ne gibi önlemler alabilirim?
Cevap yaz