Kırmızı lahananın bu kadar sağlıklı olduğunu bilmiyordum. Özellikle çiğ olarak tüketmenin ve limon suyu ile karıştırmanın C vitamini emilimini artırdığına dikkat çektin. Buharda pişirmenin vitamin kaybını en aza indirdiğini öğrenmek de oldukça faydalı. Fermente etmenin sindirim sistemine sağladığı katkılar ise ilgimi çekti. Peki, bu yöntemlerin dışında, kırmızı lahanayı farklı bir şekilde tüketmenin sağlığa başka faydaları var mı? Ayrıca, alerji ya da gaz sorunları gibi olası yan etkilerle ilgili deneyimlerin var mı?
Kırmızı lahananın bu kadar sağlıklı olduğunu bilmiyordum. Özellikle çiğ olarak tüketmenin ve limon suyu ile karıştırmanın C vitamini emilimini artırdığına dikkat çektin. Buharda pişirmenin vitamin kaybını en aza indirdiğini öğrenmek de oldukça faydalı. Fermente etmenin sindirim sistemine sağladığı katkılar ise ilgimi çekti. Peki, bu yöntemlerin dışında, kırmızı lahanayı farklı bir şekilde tüketmenin sağlığa başka faydaları var mı? Ayrıca, alerji ya da gaz sorunları gibi olası yan etkilerle ilgili deneyimlerin var mı?
Cevap yaz