Kıymalı lahana dolması tarifini okudum, gerçekten de Türk mutfağının lezzetli bir örneği! Lahanayı kaynar suya koyarak yumuşatmak, dolmaların sarılmasını kolaylaştırdığına göre bu adım oldukça önemli. İç harcını hazırlarken soğan ve sarımsakları kavurmak, kısmanın lezzetini artıracak gibi görünüyor. Sarma işlemi sırasında dolmaların açılmaması için dikkat etmekte fayda var. Pişirme süresi ise biraz değişken olabilir, bu da lahana türüne göre ayarlanmalı. Yanında yoğurt ile servis etmek gerçekten güzel bir fikir, lezzetini artırıyor olmalı. Peki, bu tarifi denemek için en çok hangi baharatları tercih edersin?
Kıymalı lahana dolması tarifini okudum, gerçekten de Türk mutfağının lezzetli bir örneği! Lahanayı kaynar suya koyarak yumuşatmak, dolmaların sarılmasını kolaylaştırdığına göre bu adım oldukça önemli. İç harcını hazırlarken soğan ve sarımsakları kavurmak, kısmanın lezzetini artıracak gibi görünüyor. Sarma işlemi sırasında dolmaların açılmaması için dikkat etmekte fayda var. Pişirme süresi ise biraz değişken olabilir, bu da lahana türüne göre ayarlanmalı. Yanında yoğurt ile servis etmek gerçekten güzel bir fikir, lezzetini artırıyor olmalı. Peki, bu tarifi denemek için en çok hangi baharatları tercih edersin?
Cevap yaz