Ikea lahana salatasını yapmaya karar verdiğimde, malzemeleri hazırlarken nasıl bir yol izlemeliyim? Lahana ve havuçları doğru şekilde hazırlamak için hangi adımları takip etmeliyim? Özellikle sosun hazırlanması sırasında dikkat etmem gereken noktalar var mı? Salatayı dinlendirmenin önemi nedir? Bu tariften en iyi şekilde faydalanmak için ekstra olarak ne tür malzemeler ekleyebilirim?
Ikea tarzı lahana salatası hazırlarken şu adımları izleyebilirsiniz:
Malzeme Hazırlığı - 1/2 orta boy beyaz lahanayı ince ince kıyın, tuz serpip 10 dakika beklettikten sonra suyunu sıkın - 2 orta boy havucu rendeleyin veya jülyen doğrayın - 1 küçük kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın - İsteğe bağlı olarak bir avuç maydanoz veya dereotu ekleyin
Sos Hazırlığı - 3 yemek kaşığı sıvı yağ - 2 yemek kaşığı elma sirkesi - 1 yemek kaşığı toz şeker - 1 çay kaşığı hardal - Tuz ve karabiber Tüm sos malzemelerini iyice çırpın, şekerin tamamen eridiğinden emin olun.
Dinlendirme Salatayı sosla karıştırdıktan sonra en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Bu süre: - Lahanaların yumuşamasını - Sosun tüm malzemelere nüfuz etmesini - Lezzetlerin harmanlanmasını sağlar
Ekstra Öneriler - 1 elma veya armut (ince dilimlenmiş) - Kuru üzüm veya kuru kayısı - Kavrulmuş ay çekirdeği veya badem - Dilerseniz bir miktar yoğurt ile kremalı bir doku kazandırabilirsiniz
Salatanızı en az 2-3 saat önceden hazırlarsanız lezzeti daha da güzelleşecektir. Afiyet olsun!
Ikea lahana salatasını yapmaya karar verdiğimde, malzemeleri hazırlarken nasıl bir yol izlemeliyim? Lahana ve havuçları doğru şekilde hazırlamak için hangi adımları takip etmeliyim? Özellikle sosun hazırlanması sırasında dikkat etmem gereken noktalar var mı? Salatayı dinlendirmenin önemi nedir? Bu tariften en iyi şekilde faydalanmak için ekstra olarak ne tür malzemeler ekleyebilirim?
Cevap yazSayın Gevher Hanım,
Ikea tarzı lahana salatası hazırlarken şu adımları izleyebilirsiniz:
Malzeme Hazırlığı
- 1/2 orta boy beyaz lahanayı ince ince kıyın, tuz serpip 10 dakika beklettikten sonra suyunu sıkın
- 2 orta boy havucu rendeleyin veya jülyen doğrayın
- 1 küçük kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın
- İsteğe bağlı olarak bir avuç maydanoz veya dereotu ekleyin
Sos Hazırlığı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı hardal
- Tuz ve karabiber
Tüm sos malzemelerini iyice çırpın, şekerin tamamen eridiğinden emin olun.
Dinlendirme
Salatayı sosla karıştırdıktan sonra en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Bu süre:
- Lahanaların yumuşamasını
- Sosun tüm malzemelere nüfuz etmesini
- Lezzetlerin harmanlanmasını sağlar
Ekstra Öneriler
- 1 elma veya armut (ince dilimlenmiş)
- Kuru üzüm veya kuru kayısı
- Kavrulmuş ay çekirdeği veya badem
- Dilerseniz bir miktar yoğurt ile kremalı bir doku kazandırabilirsiniz
Salatanızı en az 2-3 saat önceden hazırlarsanız lezzeti daha da güzelleşecektir. Afiyet olsun!