Lahana turşusu yaparken yıkanması gerektiğini düşünüyor musun? Bu konuda hem toprak ve pestisit kalıntılarından arınma hem de bakteri ve mikroorganizmalardan korunma gibi önemli nedenler var. Ancak yıkama işlemi besin değerlerinin kaybına yol açabiliyor ve doğal bakterilerin kaybı da fermantasyon sürecini etkileyebilir. Yıkama yöntemleri konusunda da farklı tercihler var. Sizce bu dengeyi nasıl kurmalıyız?
Lahana turşusu yaparken yıkanması gerektiğini düşünüyor musun? Bu konuda hem toprak ve pestisit kalıntılarından arınma hem de bakteri ve mikroorganizmalardan korunma gibi önemli nedenler var. Ancak yıkama işlemi besin değerlerinin kaybına yol açabiliyor ve doğal bakterilerin kaybı da fermantasyon sürecini etkileyebilir. Yıkama yöntemleri konusunda da farklı tercihler var. Sizce bu dengeyi nasıl kurmalıyız?
Cevap yaz